Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 1

  • Dodaj recenzję:
  • 2047
  • Producent: PASCAL
  • Autor: Artur Bokła, Katarzyna Mikulska
  • Cena netto: 33,33 zł 35,00 zł
  • Niedostępny

Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 1

rok wydania: 2017, wydanie pierwsze
ilość stron: 160
ISBN: 978-83-8103-045-8
format: 11,5x18,8 cm
oprawa: miękka

Opis
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.
Niezwykły toolbook, który wyposażyliśmy w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie.
Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni?
Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Obudź w sobie naszą narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają!

Toolbook zawiera:
- prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami)
- przepisy kulinarne
- poradnik, jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny)
- opis gatunków drzew – jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie, itd.)
- filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR
- mocny rzemień, linijkę calową i centymetrową

W serii ukazały się: Przygotowani przetrwają. Sztuczki survivalowe. Terenowa apteczka ziołowa